Omega apteekin palvelut

Reseptilääkkeiden toimitus

Omega apteekissa reseptilääkkeet toimitetaan suoratoimituspisteissä. Samalla kun reseptiä toimitetaan, käsittelevä farmaseutti tai proviisori antaa tietoa lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä, sekä tarjoaa lääkkeestä edullisemman vaihtoehdon jos sellainen on olemassa ja saatavilla. Käytössämme on lääkkeiden yhteisvaikutusohjelma, jonka avulla näemme onko hakemallanne lääkkeellä yhteisvaikutuksia muiden käytössä olevien lääkkeiden kanssa. Jos riskiyhdistelmiä löytyy, otamme yhteyttä hoitavaan lääkäriin.

Apteekkimme kanta-asiakasrekisterissä olevat henkilöt voivat pyytää tulosteena apteekistamme toimitetuttuja lääkkeitä koskevat tiedot. Listauksesta voi olla esimerkiksi lääkärille hyötyä, sillä siitä näkee nopeasti mitä lääkkeitä on aiemmin käytetty, mikä auttaa välttämään lääkkeistä aiheutuvia päällekkäisyyksiä ja haitallisia lääkeyhdistelmiä lääkärin määrätessä uutta lääkitystä.

Tartuntatautilain perusteella toimitetut lääkkeet ovat maksuttomia, kun lääkemääräyksen on tehnyt kuntayhtymään virkasuhteessa oleva lääkäri.

Reseptin uusiminen

Palvelumaksu kattaa kaikki kerralla uusittavat reseptit.
Lääkäri vastaa uusimispyyntöön 8 arkipäivän sisällä.
Reseptin uusimispyyntö voidaan lähettää kaikkiin uusimispyyntöjä apteekeista vastaanottaviin terveydenhuollon yksiköihin.

Palvelumaksu 2,00 € (kanta-asiakkaille maksuton).

Itsehoitolääkkeet

Omega apteekin farmaseutit ja proviisorit opastavat oikean itsehoitolääkkeen valinnassa. Tarkoituksemme on varmistua siitä, että valittu itsehoitolääke on sopiva eikä sen vaikuttava aine tai apuaineet aiheuta ongelmia muun lääkehoidon tai elämäntilanteen (esim. allergiat, vuorotyö, raskaus, laktoosi-intoleranssi jne.) kanssa. Omega apteekista löytyy myös lemmikkieläinten itsehoitolääkkeet.

Laadukkaat terveydenhoito- ja kosmetiikkatuotteet

Omega apteekin valikoimasta löytyvät terveydenhoito- ja kosmetiikkatuotteet ovat laadukkaita ja turvallisia käyttää. Henkilökuntamme neuvoo mielellään sopivan tuotteen valinnassa, on tarve sitten ihonhoito, sidetarpeet, lisäravinteet, hygienia, suunhoitotuotteet, tai vaikka lemmikin hyvinvointituotteet.

Koneellinen annosjakelu

Annosjakelussa asiakkaan lääkkeet jaetaan annospusseihin pakattuina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jokaisella toimituskerralla asiakas saa annospussinauhan lisäksi apteekista ajan tasalla olevan lääkityskortin, josta käyvät esille käytössä olevat lääkkeet ja niiden annostelu.

Annosjakelupalvelumaksu 5 €/viikko, annosjakelupalkkiosta voi tietyin edellytyksin saada Kela-korvausta.

Kysy lisää palvelusta apteekissamme!


Schengen-todistus

Todistus tarvitaan, kun Schengen-maihin viedään lääkkeitä, jotka sisältävät huumausaineita tai psykotrooppisia aineita (kysy tarvittaesa neuvoa apteekista mitä lääkkeitä vaatimus koskee).

Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys (voidaan myös pyynnöstä apteekissa tulostaa) ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti.

Palvelumaksu 15,00 €

Kanta-asiakkuus ja tili-asiakkuus

Asiakkaamme voivat halutessaan liittyä apteekin kanta-asiakasrekisteriin. Tällöin asiakkaan tiedot saadaan tallettaa apteekin tietojärjestelmään, ja pystymme paremmin seuraamaan lääkityksen sopivuutta ja turvallisuutta. Kanta-asiakkaillemme on tarjolla myös etuja ja mahdollisuuksia joita muille asiakkaille ei pystytä tarjoamaan (mm. uusimispalvelu on maksuton).

Mikäli olet Omega apteekin kanta-asiakasrekisterissä ja luottotietosi ovat kunnossa, voit halutessasi ryhtyä apteekin tiliasiakkaaksi. Tiliostot laskutetaan kerran kuukaudessa, ja muihin kuin sähköisiin laskuihin lisätään laskutuslisä. Kysy lisää meillä asioidessasi!

Kanta-asiakkaillemme voidaan järjestää myös kotiinkuljetus. Palvelun hinta on 10 euroa matkan ollessa enintään 7 kilometriä, yli 7 km matkat kuljetetaan takseilla ja hinta määräytyy kuljettavan taksin hinnaston mukaisesti.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai käyttämättömät lääkkeet ovat ongelmajätettä (huomaa, myös käyttämättömät pakkaukset käsitellään ongelmajätteenä). Käyttämättömät lääkkeet toimitetaan apteekin kautta edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.

• Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
• Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa, elohopeat ja jodivalmisteet muista erillään.
• Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen, tyhjät muovipurkit sekajäteastiaan, tyhjät pahvipakkaukset pahvinkeräykseen.
• Tuo käytetyt neulat apteekkiin läpinäkyvässä lasi- tai muovisastiassa jonka läpi neulat eivät voi pistää.

Teemapäivät

Järjestämme apteekissamme terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teemapäiviä. Osallistumme myös Kauppakeskuksen ja Mikkelin yhteisiin tapahtumiin. Tapahtumissa kerromme terveyttä edistävistä seikoista, lääkkeistä ja päivän aiheeseen liittyvästä itsehoidosta. Tapahtumista saat tietoa esimerkiksi seuraamalla Omega apteekin Facebook sivustoa sekä lehti-ilmoittelua.

Terveydeksi!-lehti

Jaamme apteekissamme maksutta Terveydeksi! -lehteä, joka on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti.

Laiva-apteekki tarkastus

Omega apteekista voi tilata laiva-apteekin tarkastuksen.
Alusluokkiin D kuuluvien alusten laiva-apteekki on tarkastettava vähintään kolmen vuoden välein. Esimerkiksi sisävesiliikenteessä olevat rahti- ja matkustaja-alukset kuuluvat alusluokkaan D.

Viemme myös tarkastuksessa löydetyt vanhentuneet lääkkeet pois hävitettäväksi ilman eri kustannuksia.

Palvelumaksu:
Laiva-apteekkitarkastus Luokka D, 100 € + tuotteet + matkakulut mikäli matka apteekille on yli 5 km.
Mikäli alusta ei ole vapautettu ALV:stä, hintoihin lisätään voimassa oleva ALV.

Tietosuojaseloste

Omega apteekissa noudatetaan GDPR määräyksiä. Omega apteekin Tietosuojaselosteen voit ladata tästä.